mercoledì 12 febbraio 2014

LUNCHBOX

The English version is below..

Se hai visto il film indiano Lunchbox scritto e diretto da Ritesh Batra, capirai subito perchè ci è venuta voglia di cibo indiano. Si tratta di un film piena di sapori e odori tradizionali di questo splendido paese, assolutamente consigliato. 

If you've seen the film "Lunchbox", written and directed by Ritesh Batra, you already know why we had the need to experiment with Indian cuisine. It is filled with traditional Indian flavors and odors. You must see it.



Ceci, tofu e cavolfiore al curry
Ingredienti:
1 cavolfiore
2 panetti di tofu
250g di ceci già cotti
Olio d'oliva
Sale, pepe
3 spicchi d'aglio
1/2 cucchiaino di semi di cumino

Per la salsa:
3 cucchiai di curry in polvere
2 cucchiai di olio extravergine d'oliva
1 cucchiaio di aceto di mele (o di riso)
Sale, pepe
Un pugno di spinaci

In una pentola antiaderente lascia insaporire un pò d'olio con l'aglio tritato, i semi di cumino e un pò di pepe. Lava e taglia il cavolfiore. Lascialo cuocere con il coperchio, aggiungendo un pò d'acqua se necessario.
Nel frattempo, asciuga bene il tofu con la carta da cucina e taglialo in cubetti di media grandezza. Riscalda un pò d'olio e lascia dorare il tofu.
In una grande ciotola (dove vuoi servire il piatto) prepara la salsa unendo tutti gli ingredienti. Taglia gli spinaci grossolanamente e uniscili alla salsa.
Quando il cavolfiore sarà cotto e il tofu dorato da tutti i lati, puoi metterli nella ciotola, assieme ai ceci. Mischia il tutto e goditi i sapori dell'India.


Curry chickpeas, tofu and cauliflower 
Ingredients:
Cauliflower
2 tofu
250g cooked chickpeas
Olive oil
Salt, pepper
3 garlic cloves
1/2 tsp cumin seeds

For the sauce:
3 Tsp curry powder
2 Tsp extra virgin olive oli
1 Tsp apple cider vinegar (or rice vinegar)
Salt, pepper
A handful of  baby spinach

In a non-stick pan let cook the diced garlic, the cumin seeds and pepper in some olive oil. 
Wash and cut the cauliflower into bite size pieces. Let it cook with the lid on, and, if needed, add some water.
In the meanwhile, paper dry the tofu and cut it into medium size cubes and cook it in a pan with some olive oil, salt and pepper.
In a big bowl (where you want to serve the dish) make the sauce by combining all the ingredients. Chop roughly the spinach and add it to the mix.
When the cauliflower is cooked and the tofu is golden brown on all sides, you can add the to the sauce, add the chickpeas, too.
Mix everything well together and enjoy some Indian flavors.

   
Hai visto il film?
Have you seen the film?
Xx,
M&M

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